IPL Ontharen, couperose, huidverbetering en acne

Intense Pulsed Light (IPL) wordt gebruikt om overbeharing en huidaandoeningen effectief te behandelen. Meerdere onderdelen in de huid absorberen licht van verschillende golflengtes. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, waarmee verschillende indicaties effectief te behandelen zijn.

IPL ontharen

De flitsen van het laserapparaat wekken warmte op. Doordat je deze op een donker haartje flitst geleid de warmte door naar het haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd en er kan geen haar meer groeien. Vanwege de verschillende groeifases van het haar wordt de behandeling om de 6 tot 8 weken uitgevoerd, in 8 tot 10 behandelingen. Na een aantal behandelingen zullen er al minder haren te zien zijn!

IPL-couperose en pigmentvlekken

Door de lichtflits die warmte opwekt vindt er een stollingsmechanisme in de vaatjes plaats. Hierdoor vernauwen en verdwijnen rode haarvaatjes, de couperose. Doordat couperose en pigmentvlekjes op bijna hetzelfde huidniveau liggen kunnen deze tegelijk behandeld worden. De flits breekt het donkere pigment van de pigmentvlekjes af. Vanaf de eerste behandeling zijn de resultaten al duidelijk zichtbaar.

IPL-acne en huidverbetering

Tijdens deze behandeling wordt de bacterie die acne veroorzaakt vernietigd, de talgproductie wordt gereduceerd. Dit betekent dat de talgklieren krimpen en daardoor raken ze minder snel verstopt. Doordat de talgklieren krimpen worden deze ook minder zichtbaar. Deze behandeling kan ook worden uitgevoerd voor een egalere huid. De eerste resultaten zijn al zichtbaar na een paar behandelingen! Het aantal behandelingen is afhankelijk van het type acne.

Veelgestelde vragen over IPL

Menu